بخش علوم دامی

دسته: بخش تحقيقات علوم دامي
بدون دیدگاه
سه شنبه - ۵ اردیبهشت ۱۳۹۶

 

بخش علوم دامی مرکز

 تاریخچه

بخش تحقیقات علوم دامی این مرکز از سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را با هدف کمک به توسعه بخش دامپروری استان و حل مشکلات بخش های اجرایی و بهره برداران از طریق اجرای پژوهش های کاربردی با چهار گرایش دام و مرتع، گوسفند و بز، تغذیه دام سبک و سنگین و تکنولوژی تولید مثل آغاز نموده است.


راهبردهای تحقیقاتی (وظایف بخش)

 

۱-شناسایی ظرفیت ها و بررسی وضعیت موجود در بخش دامپروری

۲-بررسی مشکلات و تنگناهای بخش های اجرایی و واحدهای تولیدی

۳-ارائه راهکارهای علمی و عملی برای رفع تنگناهای موجود

۴-اجرای طرحهای تحقیقاتی کاربردی بر اساس اولویت ها و گرایشهای موجود

۵-ارتباط با مجامع علمی داخلی و خارجی جهت کسب و انتقال دانش و فناوری به استان

نیروی انسانی

ردیف

نام

و نام خانوادگی

مدرک

و رشته تحصیلی

تخصص

مسئولیت

در موسسه / مرکز

۱

علیرضا طالبیان مسعودی

دکترای علوم دامی

تغذیه نشخوارکننده

عضو هیئت علمی

۲

رمضانعلی عزیزی

فوق لیسانس علوم دامی

تغذیه دام

عضو هیئت علمی

۳

آزاده میر شمس الهی

فوق لیسانس علوم دامی

تغذیه طیور

عضو هیئت علمی

         
۴

شرفعلی میرزایی

فوق لیسانس علوم دامی

تغذیه دام

کارشناس پژوهشی

         

 

مهمترین دستاوردها و یافته های پژوهشی بخش

*اجرای بیش از ۶۰  فقره طرح تحقیقاتی, ارائه ۶۶ عنوان مقاله در مجلات معتبر و ۹۵ عنوان مقاله در سمینارهای داخلی و خارجی.

*ارائه ۹ عنوان نشریه ترویجی کاربردی برای بهره برداران (ناشر: مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی)

*ارائه ۴۴ عنوان یافته تحقیقاتی حاصل از اجرای طرح های پژوهشی

*تعیین نقش و ارزش غذایی نمک های کلسیمی اسیدهای چرب در تغذیه دام و طیور و ساخت اولین نمونه های آزمایشگاهی و نیمه صنعتی آن.

*بررسی وضعیت آلودگی شیر و خوراک دام به آفلاتوکسین و روش های کاهش آن بوسیله مواد جاذب سم.

*بررسی وضعیت مواد معدنی در دام های استان و استفاده از مکمل های مواد معدنی برای تصحیح کمبودها.

*ساخت مکمل های غذایی بر پایه ضایعات کشاورزی برای دام و بررسی اثرات استفاده از آنها.

*تعیین ارزش غذایی برخی از ضایعات کشاورزی برای دام .

*بررسی مدیریت تغذیه گاوداری های شیری و پرواربندی های گوساله در استان و ارائه راهکارهای علمی و کاربردی مناسب جهت بهبود آن.

*بهبود عملکرد تولیدمثلی میش از طریق انجام تغذیه کمکی در فازهای مهم تولیدی میش.

 

 

اولویتهای تحقیقاتی بخش

۱-تعیین توانایی‌های تولیدی و تولیدمثلی گوسفندان بومی استان

۲- تعیین توانایی‌های تولیدی و تولیدمثلی بز بومی استان

۳-    تعیین ارزش غذایی گونه‌های غالب و خوش خوراک گیاهان مرتعی

۴-تعیین توانایی‌های تولیدی و تولیدمثلی بره پرواری 

۵- ارزیابی کمی و کیفی انواع خوراک دام و پسماندهای کشاورزی  و استفاده از آنها در جیره دام سبک

۶-جمع‌آوری و دسته بندی مشکلات تولیدکنندگان و محصولات دام

۷-برآوردی جامع و علمی از میزان ضایعات کشاورزی محصولات فرعی و پسماندهای صنایع تبدیلی غذایی

۸-تعیین بهترین و اقتصادی ترین جیره غذایی برای پرواربندی بره

۹- تعیین بهترین ترکیب گله گوسفندی برای چرا در مراتع

۱۰-تعیین ترکیب گله در واحدهای پرورش گوسفند صنعتی و ارائه بهترین و اقتصادی‌ترین ترکیب گله

۱۱-بررسی تأثیر هزینه‌های خوراک در میزان بهره‌وری و مقایسه هزینه تولید در دامداری ها

۱۲-بررسی کاربرد نتایج و یافته های تحقیقاتی در دامداری های  سنتی

۱۳-بررسی نقش مدیریت در تولید و پرورش مناسب دام سبک

۱۴-مطالعه روش های مناسب کاهش تعداد دام بدون کاهش تولید

۱۵-تغذیه و خوراک دهی بهینه در واحدهای گاو شیری و گوساله پرواری 

امکانات و زیر ساخت های بخش:

۱-آزمایشگاه

       فضای آزمایشگاهی محدود در مرکز

       امکان استفاده از آزمایشگاه تغذیه دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی

۲-ایجاد امکانات مورد نیاز برای انجام آزمایشات مربوط به فیزیولوژی تغذیه دام (گوسفند فیستولا گذاری شده و امکانات اولیه)

۳-وجود مزارع کشاورزی و در اختیار داشتن محصولات فرعی کشاورزی و پس چر برای تغذیه دام

۴-دارا بودن بیش از ۴۰ راس گوسفند داشتی

 

 


نوشته شده توسط:admin - 167 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۵۳۱
برچسب ها: