پذیرش مقاله خانم دکتر فرجی با عنوان اثر تنش خشکی بر محتوی فنل، فلاونوئید و سیانیدین-۳-گلوکوزاید آب میوه و عملکرد میوه در ژنوتیپ های بومی انار (Punicagranatum L.) در فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر
مقاله خانم دکتر فرجی (کارشناس پژوهشی بخش تحقیقات زراعی و باغی) و همکاران(وحید عبوسی، طیبه بساکی، ثریا کرمی)با عنوان اثر تنش خشکی بر محتوی فنل، فلاونوئید و سیانیدین-۳-گلوکوزاید آب میوه و عملکرد میوه در ژنوتیپهای بومی انار (Punicagranatum L.) در فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر به چاپ رسید. در این تحقیق تنش خشکی منجر به افزایش محتوی ترکیبات پلی فنولیک آب میوه و کاهش عملکرد میوه در مقایسه با شرایط عدم تنش گردید. با این وجود اعمال تنش ملایم در مقایسه با تنش شدید منجر به افت کمتر در عملکرد میوه گردید همچنین نتایج نشان داد که ارقام مورد بررسی میتوانند بهعنوان منبع غنی از ترکیبات فنولی مورد توجه قرار گیرند؛ با این وجود بیشترین تفاوت ارقام در سطوح مختلف آبیاری در محتوی سیانیدین-۳-گلوکوزاید بود. از سوی دیگر بر اساس تجزیه به مولفه های اصلی، در شرایط عدم تنش و تنش ملایم، برخی ژنوتیپها را میتوان به دلیل عملکرد بالای میوه و ترکیبات پلیفنولیک به عنوان ژنوتیپهای برتر و غنی از مواد آنتی اکسیدانی طبیعی در صنایع غذایی و دارویی پیشنهاد نمود. در مجموع، به دلیل اهمیت پتانسیل عملکرد تحت تنش خشکی، تیمار تنش خشکی ملایم را میتوان به عنوان سطح متعادلی از تنش به منظور دستیابی به سطح قابل قبولی از متابولیتهای ثانویه بخصوص سیانیدین-۳-گلوکوزاید و عملکرد میوه در منطقه ساوه معرفی نمود.