پذیرش مقاله خانم دکتر فرجی با عنوان اثر تنش خشکی بر محتوی فنل، فلاونوئید و سیانیدین-۳-گلوکوزاید آب میوه و عملکرد میوه در ژنوتیپ های بومی انار (Punicagranatum L.) در فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر

دسته: اخبار مرکز
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۲۲ آبان ۱۳۹۸

مقاله خانم دکتر فرجی (کارشناس پژوهشی بخش تحقیقات زراعی و باغی) و همکاران(وحید عبوسی، طیبه بساکی، ثریا کرمی)با عنوان اثر تنش خشکی بر محتوی فنل، فلاونوئید و سیانیدین-۳-گلوکوزاید آب میوه و عملکرد میوه در ژنوتیپ­های بومی انار (Punicagranatum L.) در فصلنامه  تحقیقات گیاهان دارویی و معطر به چاپ رسید. در این تحقیق تنش خشکی منجر به افزایش محتوی ترکیبات پلی فنولیک آب میوه و کاهش عملکرد میوه در مقایسه با شرایط عدم تنش گردید. با این وجود اعمال تنش ملایم  در مقایسه با تنش شدید منجر به افت کمتر در عملکرد میوه گردید همچنین نتایج نشان داد که ارقام مورد بررسی می­توانند به­عنوان منبع غنی از ترکیبات فنولی مورد توجه قرار گیرند؛ با این وجود بیشترین تفاوت ارقام در سطوح مختلف آبیاری در محتوی سیانیدین-۳-گلوکوزاید بود. از سوی دیگر بر اساس تجزیه به مولفه ­های اصلی، در شرایط عدم تنش و تنش ملایم، برخی ژنوتیپ­ها را می­توان به­ دلیل عملکرد بالای میوه و ترکیبات پلی­فنولیک به ­عنوان ژنوتیپ­های برتر و غنی از مواد آنتی اکسیدانی طبیعی در صنایع غذایی و دارویی پیشنهاد نمود. در مجموع، به­ دلیل اهمیت پتانسیل عملکرد تحت تنش خشکی، تیمار تنش خشکی ملایم را می­توان به­ عنوان سطح متعادلی از تنش به­ منظور دستیابی به سطح قابل قبولی از متابولیت­های ثانویه بخصوص سیانیدین-۳-گلوکوزاید و عملکرد میوه در منطقه ساوه معرفی نمود.


نوشته شده توسط:میرفتاح - 968 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۲۶
برچسب ها: