بارگذاری دستورالعمل فنی ” مدیریت بیماری پاخوره گندم” در تالار ترویج کشاورزی

دسته: اخبار مرکز
بدون دیدگاه
یکشنبه - ۸ فروردین ۱۴۰۰

دستورالعمل فنی ” مدیریت بیماری پاخوره گندم”   با نگارش آقای مهندس مجتبی قلندر (عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز ) در تالار ترویج کشاورزی بارگذاری شد. عوامل قارچی بیماری­زای خاکزاد، از مهمترین عوامل بیماری­زای گندم می­ باشند. بیماری پاخوره (Take-all) یا پاسوزک، با عاملGaeumannomyces graminisvar.tritici، یکی از مهمترین بیماری های گندم در دنیا محسوب می شود. قارچ عامل بیماری پاخوره گندم به سایر گرامینه ها از جمله جو، تریتیکاله و چاودار، نیز حمله و ایجاد بیماری می نماید، اما نسبت به گندم مقاوم­تر هستند. این بیماری در گندم منجر به عدم تولید دانه در خوشه ­ها یا تولید دانه ­های لاغر و چروکیده و کاهش قابل توجه محصول می­شود .بیماری پاخوره عموما در مزارع آبی، و در مناطق با بارندگی سالیانه بالای ۵۰۰ میلیمتر در مزارع دیم نیز اتفاق می­افتد. تناوب زراعی با محصولات غیر میزبان مثل کلزا، کنترل علف های هرز گرامینه در زمان تناوب زراعی، تاخیر در کشت پاییزه، مدیریت مصرف کود های شیمیایی بویژه مصرف کود­های ازته آمونیمی مثل سولفات آمونیوم به جای کود های نیتراته و ممانعت از کمبود عناصر غذای کم مصرف (مثل منگنز) جهت کاهش شدت بیماری پاخوره گندم توصیه می شود.

روابط عمومی مرکز


نوشته شده توسط:میرفتاح - 968 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۸۵
برچسب ها: