بارگذاری دستورالعمل فنی ” مدیریت بیماری پاخوره گندم” در تالار ترویج کشاورزی
دستورالعمل فنی ” مدیریت بیماری پاخوره گندم” با نگارش آقای مهندس مجتبی قلندر (عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز ) در تالار ترویج کشاورزی بارگذاری شد. عوامل قارچی بیماریزای خاکزاد، از مهمترین عوامل بیماریزای گندم می باشند. بیماری پاخوره (Take-all) یا پاسوزک، با عاملGaeumannomyces graminisvar.tritici، یکی از مهمترین بیماری های گندم در دنیا محسوب می شود. قارچ عامل بیماری پاخوره گندم به سایر گرامینه ها از جمله جو، تریتیکاله و چاودار، نیز حمله و ایجاد بیماری می نماید، اما نسبت به گندم مقاومتر هستند. این بیماری در گندم منجر به عدم تولید دانه در خوشه ها یا تولید دانه های لاغر و چروکیده و کاهش قابل توجه محصول میشود .بیماری پاخوره عموما در مزارع آبی، و در مناطق با بارندگی سالیانه بالای ۵۰۰ میلیمتر در مزارع دیم نیز اتفاق میافتد. تناوب زراعی با محصولات غیر میزبان مثل کلزا، کنترل علف های هرز گرامینه در زمان تناوب زراعی، تاخیر در کشت پاییزه، مدیریت مصرف کود های شیمیایی بویژه مصرف کودهای ازته آمونیمی مثل سولفات آمونیوم به جای کود های نیتراته و ممانعت از کمبود عناصر غذای کم مصرف (مثل منگنز) جهت کاهش شدت بیماری پاخوره گندم توصیه می شود.
روابط عمومی مرکز