اجرای طرح تحقیقاتی فرآوری کاه با روش آمونیاکی کردن در یکی از واحدهای پرواربندی شهرستان اراک
فرآوری کاه با روش آمونیاکی کردن در یکی از واحدهای پرواربندی شهرستان اراک به مرحله عمل رسید. به منظور آموزش بهره برداران و ترویج فرآوری کاه با روش آمونیاکی کردن، در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ عملیات فرآوری در یکی از واحدهای پرواربندی گوساله شهرستان اراک با همکاری همکاران بخشهای اجرایی و ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان انجام شد. در این عملیات آمونیاکی کردن کاه گندم به روش پشته سازی انجام شد. برای این منظور از ورقهای پلاستیک نسبتا ضخیم و عریض استفاده شد. پرسهای کاه روی پلاستیک به شکل پشته چیده شدند و تنظیم رطوبت آن تا حدود ۳۰ درصد انجام شد سپس پشته کاه بطور کامل درون پلاستیک پیچیده شد و تزریق گاز آمونیاک به داخل پشته انجام پذیرفت. پیش بینی می گردد که با توجه به دمای هوا، حدود دو تا سه هفته دیگر این فرآوری کامل و کاه آمونیاکی قابل استفاده جهت مصرف دام شود. با این روش پروتئین خام کاه حدود دو برابر و گوارش پذیری آن برای دام ۱۵-۲۰ درصد افزایش می یابد.